מרכז עזריאלי, מגדל משולש, קומה 28, דרך בגין 132, תל-אביב
Azrieli Center, Triangle Tower, 28th floor, Derech Begin 132, Tel Aviv
_______________________________
טל: 03-6963502 Tel: במקרים דחופים: 054-2237766 פקס: 03-6966151 Fax:
אימייל: E-mail: viph120@gmail.com
| דף הבית >> אזרחות ואשרות בישראל >> אשרת בן זוג זר >> שאלות בתחום הסדרת מעמד |
שאלות שכיחות בתחום הסדרת מעמד
להלן שאלות שהופנו למשרדנו:
שאלה: הכרתי אישה שאינה אזרחית ישראל אנו חיים יחד מספר שבועות, אני רוצה להסדיר לה מעמד במשרד הפנים, האם כדאי לנו להינשא לפני כן? או שלא מומלץ בשלב זה להינשא? באיזה מסלול כדאי לבחור? במסלול נישואין או ידועים בציבור?
ב. א.
תשובה: קיימים יתרונות לכאן ולכאן. ראה יתרונות למסלול נישואין במאמרנו, ראה: "הסדרת מעמד לאזרח זר הנשוי לישראלי" ויתרונות למסלול ידועים בציבור במאמרנו, ראה: "הסדרת מעמד לאזרח זר החי חיים משותפים עם ישראלי – ידועים בציבור". בנוסף, יש לבחון כל מקרה לגופו על מנת ליתן מענה באופן סובייקטיבי. לשם כך מומלץ להיוועץ בעורך דין בעל ניסיון בתחום הבקיא ברזי ההליכים.
שאלה: מאחר והליכי הגירושין מאשתי הקודמת מתעכבים, אני עדיין באופן רשמי נשוי לה, אך בפועל כבר נפרדנו ממזמן וכיום אני חי עם אישה הנושאת אזרחות זרה, האם יש באפשרותי להסדיר לה מעמד על סמך חיינו המשותפים אפילו שאני עדיין בסטטוס נשוי?
י. ש.
תשובה: באופן עקרוני ניתן להסדיר מעמד גם כשאחד מבני הזוג נמצא בסטטוס "נשוי" (לאחר), וזאת בבחירת מסלול של "ידועים בציבור", ראה: "הסדרת מעמד לאזרח זר החי חיים משותפים עם ישראלי – ידועים בציבור". יחד עם זאת כל מקרה ייבחן לגופו, על מנת ליתן מענה באופן סובייקטיבי, לשם כך מומלץ להיוועץ בעורך דין בעל ניסיון בתחום הבקיא ברזי ההליכים.
שאלה: לפני חודש הכרתי בת זוג אזרחית זרה, היא נמצאת בארץ למעלה משנה, כשבפועל פג היתר שהייה לפני למעלה מחצי שנה, כך שהיום בפועל היא שוהה בלתי חוקית, האם אני יכול לגשת איתה למשרד הפנים ולסדר לה מעמד על סמך זוגיותנו?
ד. ח.
תשובה: באופן עקרוני ניתן להסדיר מעמד גם כשבן הזוג הזר שוהה באופן לא חוקי בישראל, יחד עם זאת, כל מקרה ייבחן לגופו, כך לדוגמא, מקום בו מתעורר חשש ממשי בדבר פיקטיביות הקשר, רשאי משרד הפנים לדרוש את הרחקתו של בן הזוג הזר קודם שתושלם בדיקת בקשתו.
שאלה: האם גיור רפורמי / קונסרבטיבי תקף בישראל?
תשובה: בעקבות פסיקת בג"צ, הודעה בלוויית מסמך המעיד על גיורו של אדם בקהילה יהודי כלשהי בחוץ-לארץ, די בהם כדי לחייב רישומו של אדם כיהודי. לעניין זה, אין נפקא מינה אם הקהילה היא אורתודוקסית, קונסרבטיבית או רפורמית.
שאלה: אדם שאינו יהודי ואינו אזרח ישראל מהם האפשרויות העומדות בפניו לגיור?
תשובה: אדם שאינו יהודי ואינו אזרח המעוניין להתגייר בישראל, עליו להיות במעמד של תושב ארעי (א/5) לכל הפחות כדי להתחיל בהליך הגיור, כלומר תייר הנושא אישור שהייה מסוג ב/2 או עובד זר הנושא אישור שהייה מסוג ב/1 אינו יכול לעבור גיור בישראל, וכי האופציה היחידה העומדת בפניו היא לחזור למדינת מולדתו ושם בקהילה היהודית המקומית לעבור את הליך הגיור.
שאלה: מה ההבדל בין אשרת ב/1 לבין אשרת ב/2 ואשרת א/5?
תשובה: אשרת ב/1 הינה אשרת תייר למטרת ביקור בישראל אשר מקנה זכות לשהות בישראל ללא זכות לעבוד, אשרת ב/1 מקנה גם זכות לעבוד בישראל, אשרת א/5 הינה תושבות ארעי המקנה זכויות כמון לתושב קבע, רק שיש לחדש אשרה זו בדרך כלל מידי שנה, לשם קבלת פרטים נוספים בסוגי האשרות ומעמדם מומלץ לעיין במאמר: סוגי האשרות בישראל ומעמדם.
שאלה: ברצוני להזמין לביקור חוזר את החברה שלי מאוקראינה ובעקבות כך יש לי שתי שאלות:
1. היא הייתה פה בביקור בין _________ כלומר בסה"כ 29 ימים ויצאה מהארץ לפני __ חודשים. האם זמן מקסימאלי שהיא יכולה לשהות בארץ זהו 61 ימים הנותרים מסה"כ 90 יום, או ש-90 יום בחצי שנה נספרים נכון לתאריך היציאה.
2. בביקור הקודם עיכבו אותה במשך כ-4 שעות בביקורת גבולות, האם יש איזשהו הליך שאני יכול לבצע טרם הגעתה לארץ על מנת להבטיח את כניסתה?
תשובה: ראשית, לא ניתן לחשב את מניין 90 הימים במצטבר עם כניסות נוספות, מכיוון ש-90 הימים שניתנו לה מהווים אישור לאותה כניסה, אך משיצאה את הארץ עליה לקבל אישור חדש, למרות שלא ניצלה את תום 90 הימים.
באשר לשאלתך השנייה, לאחרונה משטרת הגבולות בנתב"ג אשר כפופה למשרד הפנים, נוקטת באמצעים מוגברים על מנת למנוע מבני זוג להיכנס לישראל ולהסדיר מעמד, במקרה הטוב, מנסים הם לעכב את כניסתם של בני הזוג, ובמקרה הגרוע מגרשים אותם חזרה לארץ מוצאם. לשם כך, חשוב להיוועץ עם עו"ד בעל ניסיון בתחום בטרם הבאת בת הזוג לישראל.
שאלה: איחוד משפחות- הורה קשיש.
חמותי בת 80 ובעלי בן היחיד שלה. לפני שנה חמי נפתר והיא נשארה ברוסיה לבדה. אנו מעניינים לעביר אותה לישראל כתושבת ואזרחית ישראל. היא לא יהודיה, כך שאין לה זכות עלייה.
תשובה: באופן עקרוני, ניתן להסדיר את מעמדה בישראל ולהעניק לה אשרת שהייה מסויימת, יחד עם זאת, יתכנו מקרים בהם משרד הפנים יערים קשיים ו/או יסרב לאשר את הבקשה, לשם כך ראוי להיוועץ מראש בעורך דין. לפרטים נוספים ניתן לקרוא במאמר: "הסדרת מעמד להורה קשיש".
יש לכם שאלות נוספות? אתם מוזמנים לפנות אלינו בלשונית "צור קשר" ופנייתכם תיענה בהקדם.
אין לראות באמור לעיל משום ייעוץ משפטי או חוות דעת משפטית. בכל מקרה של שאלה בעניין יש לפנות לעו"ד מוסמך לקבלת ייעוץ מלא. אין בתשובות אלו כדי ליצור יחסי עו"ד-לקוח בין הקוראים לבין הח"מ.
| | |
|
|
|